Guide des matières

Materialengids

Cyrllus besteedt de grootste zorg aan de materiaal- en stoffenkeuze voor zijn exclusieve modellen en die zullen zorgen voor uw comfort en elegantie.

De wollen stoffen

Al onze wollen stoffen zijn met de grootste zorg geselecteerd en zijn gekend voor hun grote weefseldichtheid en slijtvastheid. Deze kwaliteit garandeert een maximum comfort en een uiterst aangename, natuurlijke warmte.

Fresco (-wol)

Fresco is een ademende stof dankzij de grote weefkwaliteit en de keuze van uiterste dunne draden. Zij geeft aan gestructureerde en elegante produkten een perfecte dracht. Deze materie, voornamelijk terug te vinden in de kerenkledij, heeft de eigenschao warm te houden in de winter en koud te houden in de zomer. In de vrouwen kledij wordt deze uitzonderlijke stof gecombineerd met 4% elasthane, voor een optimaal confort en echte vrouwelijkheid.

De Kasjmir

Kasjmir is een fijne en heel zachte vezel die men bekomt uit de wol van de Kasjmir geiten. Het is een natuurlijke en waardevolle materie , beroemd voor zijn warmte en lichtheid. Kasjmirwol heeft zeer goede warmte-isolerende eigenschappen en past het zich aan aan de lichaamstemperatuur. Kasjmir heeft een zijde-achtig gevoel.

Merino wol

Extra fijne wol, die zachtheid, warmte en vloeiendheid belooft. Ze behoudt doeltreffend de warmte dankzij de fijne vezels. Ze wordt gebruikt voor de fabricatie van pulls, kostuums en maatpakken dankzij zijn sterkte en resistentie.

Lamswol

Gewonnen uit de eerste scheerbeurt van een zeven maand oud lam, is de lamswol een wol die gekend is voor zijn warmte-isolerende deugden. Ze is soepel, uitermate zacht en gemakkelijk glad te strijken.

De zijde

Zijde kan tot één van de meest nobele en zachte stoffen gerekend worden. Ze draagt bij aan de vrouwelijkheid van de produkten. De zijdevezel is de fijnste en meest zachte om aan te raken. Hij is zeer soepel en glanzend. Natuurlijk en zeldzaanm, verdient deze stof met zorg onderhouden te worden. Zijde is sterk, comfortabel en heeft een zeer groot isolerend vermogen.

De viscose

Plantaardig vezel geproduceerd uit uit plantaardige cellulose en daarna geregenereerd. Viscose werd uitgevonden om te beantwoorden aan de vraag naar een stof gelijkend op zijde, maar goedkoper. Zijn eigenschappen lijken sterk op deze van katoen: weinig elastisch, kreukt weinig en sterk absorberend.

Lyocell

Vezel gemaakt uit houtpulp, de cellulose wordt opgelost in een niet-giftige oplossing. Lyocell heeft een natuurlijk discreet lustrum, ademt en abosrbeert goed vochtigheid. Het is zeer vloeiend en afdichtend. Het heeft een grotere weerstand dan viscose.

Polyester

Deze synthetische vezel wordt het meest geproduceerd over de wereld. Hij vertegenwoordigd ongeveer 70 % van alle synthetische vezels gebruikt in kledij. Hij wordt veelal gebruikt in een mengeling met andere vezels, waaronder katoen en wol. Polyester is sterk slijtvas en bezit een zeer goede elasticiteit. Het voelt 'droog' aan en is weinig absorberend. Zijn troef: uiterst gemakkelijk onderhoud (wasmachine, gemakkelijk te strijken).

Het leder

Leder is een natuurlijke materie. Al onze vachten worden zorgvuldig geselecteerd uit de meest kwalitatieve. Onze partner-leveranciers sedert lange tijd besteden een speciale aandacht aan de afwerking ervan. Onze leders zijn van uiterste soepele kwaliteit om het comfort van het dragen te garanderen.

Het dons

Het dons van onze donsjacks is van hoge kwalilteit met minstens 70 % dons-30% pluimpjes. Dit verzekert een grote natuurlijke warmte en een groot draagcomfort. Het herneemt zijn oorspronkelijk vorm en zijn luchtigheid na het wassen. De keuze van de pluimen is minitieus wat betreft hun soepelheid. De pluimen worden 'beschermd' in kleine, stoffen zakjes om te vermijden dat ze de belangrijkste materie doorboren.

Milano Mesh

Milano Mesh is van origine Europees. Het betreft een stevige en soepele materie in 100 % katoen... Producten uit Milano hebben het voordeel steeds goed te vallen en zijn gemakkelijk te onderhouden.

De Liberty

Het betreffen exclusieve motieven die wij kiezen uit de collecties van Liberty, een gedeponeerd merk, waarvan de tekeningen bedacht zijn in de bureaus van het merk te London en daarna gedrukt worden in Italië en Engeland op kwalitatieve ondergronden. En product uit Liberty is de verzekering van een geraffineerde tekening, en exclusief en van een excellente dracht. Voiles en katoenpoplins worden als ondergrond gebruikt, waardoor de produkten gemakkelijk gebruikt kunnen worden door opeenvolgende generaties.

Het linnen

Geëxtrageerd uit de stengel van de vlasplant is de linnenvezel nogal glanzend, glad en van onregelmatige dikte. De vezel is uiterst sterk en heeft een natuurlijke bruine kleur. Eénmaal behandeld krijgt hij subtiele en sterke kleuren. Ondanks het gemakkelijk kreukt, behoudt deze materie zijn charme en noblesse. Linnen in aangenaam om dragen gedurende de zomer door zijn lichtheid en natuurlijkheid.